Produkterna
–Renprodukter–Älgprodukter–Rökta & gravade produkter–Torkade produkter–Villkor & frakt–

Våra viltprodukter kommer från norra Norrlands vilda
natur. Här finns rent, friskt vatten, klar luft, stora skogar och vidsträckta
fjällområden där djuren strövar fritt.
Ett varsamt omhändertagande av råvaran följs av styckning och förädling genom t
ex saltning, rökning, och torkning.
I vårt sortiment hittar du ren och älgkött, dels som
styckningsdetaljer klara för tillagning, dels som förädlade produkter, t ex
korv, torkat renkött och smörgåsmat.
Viltkött är både magert och nyttigt!
Vi erbjuder även norrländska produkter som fjällröding, hjortron, lingon, blåbär m m.
Hållbar utveckling

Som
långsiktigt strategiskt utvecklingsarbete i vår produktionsanläggning, har vi
målet att kunna ta tillvara på alla detaljer från vår slakt och styckanläggning.
Idag har vi avsättning för mer än 95% av alla detaljer och restprodukter som
produceras på anläggningen:
Hudar | Försäljning, vidareförädling |
Horn | Försäljning, vidareförädling |
Blod | Försäljning, vidareförädling |
Magsäck | Försäljning, (Hundmat) |
Lever | Försäljning, vidareförädling |
Tunga | Försäljning, vidareförädling |
Innanmäte | Försäljning, (Hundmat) |
Ben | Försäljning, vidareförädling (Hundmat) |
Kött och styck detaljer | Försäljning, vidareförädling |
(Restprodukter klövar och huvud) |
Förädling

Vi förädlar själva det mesta av råvarorna till olika styckningsdetaljer; ren- och älgskav, torrkött och suovas (traditionellt lättrökt och saltat kött).
Vissa produkter låter vi legoröka, såsom renstek, hjärta och bog, men ursprunget är alltid det svenska lappländska.
Eftersom alla våra produkter passerar våra egna skickliga slaktare och styckare, med ständig internkontroll, så håller allt samma höga kvalitet.
Att vi har Livsmedelsverkets godkännande för export inom hela EU är en bekräftelse på detta.