Våra djur

Renen

Renarna hos oss lever vilt i stora hjordar och vandrar fritt långa sträckor mellan betesmarkerna när årstiderna skiftar. Sin föda hittar de nämligen naturligt i skogen och på fjället i den norra delen av det svenska Sápmi.

Renen är en idisslare med den unika förmågan att kunna smälta lav. På sommarhalvåret äter den gräs, örter, löv och svamp. Medan den huvudsakliga födan under vinterhalvåret är just renlav och hänglav uppblandat med ljung och kråkbär.

Det vilda köttet är fullt av nyttiga mineraler och naturliga näringsämnen. Det är smakrikt, har låg fetthalt och är fritt från tillsatser. Vårt renkött är alltid hållbart producerat med lågt avtryck på klimat och miljö.

Sarven – renarnas stora handjur

Sarven är dubbelt så stor som en vanlig ren med en levandevikt på närmare 200 kilo. Du känner igen den på sin storlek och den stora ståtliga kronan sarven bär med stolthet. Under sommaren samlas sarvarna i mindre grupper för att senare i september – vid brunsten – ansluta till de större hjordarna med Vajor, kalvar och andra renar.

Sarven har ett välsmakande, mörkt kött med mycket karaktär. Det har också en fast textur och en fettkappa på ryggen mellan köttet och huden. Köttet är en sällsynt delikatess, och enligt vissa det allra bästa renköttet. Köttet från sarven är hållbart med låg påverkan på miljö och klimat.

Älgen – världens största hjortdjur.

Älgen är ett djur som äger en unik och nästintill mytologisk status med ett rykte som stäcker sig långt utanför dess geografiska utbredningsområde. Älgen är det djur Sverige förknippas allra starkast med och är en internationell ikon som strövar fritt i de flesta av våra stora skogar.

Köttet är smakrikt med en smak som påverkas av säsong. Ju senare på året djuret fällts, desto skarpare blir smaken eftersom älgen då äter mer ris och kvistar.

Våra älgar kommer från vårt närområde i inlandets stora skogar eller från fjällen i Norrbotten och Västerbotten. Vi köper våra älgar direkt av jägare och samer som levererar älgarna enligt Livsmedelsverket villkor, direkt till vår anläggning. Djuren besiktas alltid av en veterinär innan de styckas, förädlas och förpackas.

Älgkött är ett hållbart alternativ med låg påverkan på miljö och klimat.

Vi är en stolt producent och leverantörer av högklassisk och helt unik råvara till både privatpersoner och företag.

Läs mer om våra produkter

Kontakta oss

Larstoprsvägen 22
933 34 Arvidsjaur

0960-100 71
info@arvidsjaurrenslakt.se

Öppettider

Butiken:
Mån-fre 09-17

Trettondagsafton 09-12

Ordermottagning:
Mån-fre 09-17

© 2024 Arvidsjaur Renslakt AB